kaashandel schollaert

Kaashandel Schollaert

In de Gentse Kaashandel Schollaert doet het advies van Gonnie Schollaert, kaasmeester en erkend kaasrijper van de 2e generatie, de klanten al watertanden. Samen met haar fromaggista’s biedt ze een ruim aanbod van ambachtelijke biologische en rauwmelkse kazen. Kaasliefhebbers ontdekken hier een ruim assortiment aan internationale en eigen-bodemkazen.

Specialiteit van het huis?  Met liefde bereide kaasschotels: op tafel zetten, wijntje erbij en genieten. Maar de kazen kunnen natuurlijk ook ter plekke in de winkel geselecteerd worden: traditionele huilende camemberts, kazen met een oorlogs- of liefdesverleden, … In de toog liggen er tussen de 250 en 300 soorten kaas. Keuze genoeg dus!

Als kind ging Gonnie mee met haar vader op melkronde en hielp ze haar moeder in de kaaswinkel. Het was een droom van kindsbeen af om de kaaswinkel van haar ouders over te nemen. “Een kaaswinkel is een plaats waar de kunst van ambachtelijke boeren de weg vindt naar avontuurlijke fijnproevers. Kaasliefhebbers worden graag verrast en ontdekken graag nieuwe smaken. Door de producenten te bezoeken en nieuwe smaken te ontdekken op verschillende beurzen in binnen- en buitenland, proberen we een gevarieerd assortiment aan te bieden aan onze klanten. Het is de kunst om een kaas met de juiste rijping te verkopen, zodat de optimale smaak geproefd wordt.”

Tot de klanten van Gonnie behoren ook chef-koks die speciaal naar haar winkel komen om zich te laten adviseren: de klant krijgt een goed product mét uitleg bovenop. Achter elke kaas zit een verhaal en bij Kaashandel Schollaert kunnen ze over elke soort iets vertellen. Bovendien is de winkel vlot bereikbaar zowel met de auto als met de fiets.

Kaashandel G. Schollaert
Rooigemlaan 1 – 9000 Gent

09 226 16 12
www.kaashandelschollaert.be
info@kaashandelschollaert.be